fbpx

10 Carrièretips voor de millennial van 2021

 

#1.  Laat perfectie los

De nummer een tip die voor iedere millennial relevant is: Laat perfectie los. We zoeken vaak zo lang door totdat we het perfecte plaatje hebben gevonden. Hier is het inzicht: dat bestaat niet. Wanneer je dat beseft, ben je in staat wat losser na te denken en keuzes te maken. Aan alles zitten voor- en nadelen, zo ook aan een baan.

#2.  Durf keuzes te maken

Dit volgt op tip nummer 1: durf keuzes te maken. Een keuze voor een baan is niet meteen voor de rest van je leven, dus het hoeft ook niet perfect te zijn. Bedenk je eens hoeveel tijd en energie je besteed aan het rondjes blijven draaien op die rotonde zonder een afslag te nemen... Een afslag nemen, oftewel een keuze maken, lucht op en geeft rust.

#3.  Vind uit wat écht belangrijk is

Vind uit wat echt belangrijk voor je is in het leven. Waar doe je het allemaal voor? Wat maakt je echt gelukkig? Dit kun je gebruiken in het maken van je keuzes.

#4.  Houd vol

Geef niet meteen op wanneer het tegen zit. Als het bij het solliciteren bijvoorbeeld niet meteen lukt, kijk dan naar het feit dat je je best doet; en houd vol! De aanhouder wint.

#5.  Ben mild voor jezelf

Leg niet onrealistisch veel druk op jezelf. Presteren onder druk herkennen we, vaak werkt dit goed, maar dan hebben we het nog over gezonde druk, een soort schop onder je kont. Onrealistische druk betekent ongezonde stress.

#6.  Zorg dat je je werk ook loslaat

Werk = werk. Het is heel goed om committed te zijn aan je bedrijf en je werkgever, maar zorg ervoor dat je het ook los kunt laten als je thuis komt. Voor de meeste mensen geldt toch dat ze werken om te leven en niet andersom.

#7.  Laad je batterij op

Bedenk wat je positieve energie geeft naast je baan en ruim tijd in om dit soort dingen te doen. Zo laad je je batterij op, om fit en gezond weer terug aan het werk te kunnen gaan.

#8.  Ben proactief

Ben proactief! Mensen voelen niet altijd alles aan, en kunnen zeker niet ruiken dat jij graag een volgende stap maakt binnen jouw bedrijf of zo graag die opleiding zou willen doen. Laat dat dus weten. Proactiviteit en eigen initiatief worden gewaardeerd.

#9.  Blijf jezelf ontwikkelen

Blijf jezelf ontwikkelen. Veel werkgevers bieden mogelijkheden als opleidingen, workshops of coaching. Maak daar gebruik van. Doet jouw werkgever dat niet? Vraag erom. Buiten werktijd kun je ook vanalles doen (denk aan lezen, podcasts, documentaires, coaching). Uiteindelijk is het voor jezelf. Als we te lang het gevoel hebben dat we niet groeien, kan het voelen alsof we langzaam dood gaan van binnen. Neem ook hier dus het heft in eigen handen.

#10.  Ben tevreden met wat je hebt

Ben tevreden! Terugkomend op punt 1 maken we hiermee mooi de cirkel af. Het is niet altijd makkelijk om tevreden te zijn in een tijd waarin bijna alles mogelijk is. Een tijd waarin altijd iets beters op de loer kan liggen. Als je altijd blijft zoeken zul je het nooit vinden. Dus kijk niet alleen maar naar de volgende stap, maar vooral ook naar waar je vandaan komt en welke ervaringen allemaal al hebben bijgedragen aan de persoon die je vandaag bent.

Geniet van de reis 🙂

 

 

© U R ALIVE. 2021

 

career academy samenwerking
Hey, wat leuk dat je hier bent!

Sinds september 2020 werk ik samen met Magnet.me Career Academy. Magnet.me is een Rotterdams carrièreplatform die werkgevers matcht aan werkzoekenden, met 0 tot 7 jaar werkervaring.

Sinds september heb ik al meer dan 30 mensen kunnen helpen in hele mooie trajecten waarvan de eerste insteek altijd op carrièrevlak was. Echter ben ik zowel Life als Career coach en vind ik het super belangrijk om te allen tijden te kijken naar het grotere geheel:

  • Of je nu een eerste baan of een andere baan zoekt, of meer uit je huidige baan wilt halen: Waar komt jouw vraag over je werk vandaan? 
  • Is het echt jouw werk dat je zoveel energie kost, of heeft een ander gebied van je leven extra aandacht nodig?
  • Wat is nu echt belangrijk voor je en hoe kun je dat jezelf geven? Als je je daar niet bewust van bent, loop je namelijk in de volgende job weer tegen dezelfde dingen aan.

 

Ben jij benieuwd naar wat een Career Traject je op kan leveren en kan zorgen voor meer voldoening in je werk en in je leven?

Neem dan even contact met me op.

Geef een reactie