fbpx
U R ALIVE. logo
Terug naar homepage >

Van belemmering naar kracht

Nu je in opdracht 4 hebt uitgewerkt voor jezelf wat er gebeurd is tijdens het loslaatritueel en hoe je je daarna voelt, gaan we nu ons laatste stukje werk doen aan je belemmeringen.

Weet dat je dit natuurlijk zo vaak kunt herhalen als je zelf wilt, wanneer je later tegen iets nieuws aan loopt. Het is namelijk niet zo (helaas) dat alle belemmeringen in 1 keer jouw wereld uit zijn. Dat is een proces waarbij iedere keer een klein stukje mag worden opgeruimd.

Het doel van de volgende opdracht is om even uit te zoomen, zodat je wat objectiever kunt kijken naar wat je jezelf een tijd lang hebt verteld, de oude overtuiging die je had.

Je gaat jouw belemmering omzetten in je kracht en dat doe je door ze letterlijk om te draaien. Je kunt daarbij bewijs gebruiken uit bepaalde situaties in je leven die het makkelijker maken om de positieve overtuiging op te schrijven. Probeer vriendelijk te zijn, schrijf uit liefde op welke overtuiging je WEL verder gaat helpen vanaf NU. Dit wordt jouw nieuwe verhaal!

In het nieuwe verhaal dat je jezelf vertelt gaat het niet meer over angst maar over liefde. Het houdt je niet tegen maar helpt je juist vooruit.

We verschuiven de focus door deze oefeningen van het negatieve naar het positieve. Wat kan er wel? Wat gaat er goed? Waar ben ik dankbaar en blij voor? 

Het beste is om deze oefening op regelmatige basis te bekijken en aan te vullen. Het duurt even voordat JE NIEUWE VERHAAL je helemaal eigen is geworden, daarvoor is herhaling super belangrijk. Leg hem bijvoorbeeld naast je bed en kijk er iedere avond even naar, voor je gaat slapen. Grote kans dat je iedere dag iets aan kunt vullen bij opdracht 5B!

Succes!