fbpx
U R ALIVE. logo
Terug naar homepage >

Maak jouw snapshot

Zoals ik in de vorige les aan je vertelde, is het belangrijk om eerst te kijken naar waar je vandaag staat. Dat helpt je te begrijpen waar je al heel tevreden mee bent in je leven, en welke onderdelen extra aandacht verdienen.

In deze eerste opdracht maken we de balans op, ofwel, we maken een ‘snapshot’ van je huidige situatie. Je mag in de verschillende levensgebieden een cijfer gaan geven tussen de 1-10 voor de vraag: Hoe tevreden ben je met dit gebied in jouw leven OP DIT MOMENT?

Als dat duidelijk is voor je, kun je vanuit daar gaan kiezen waar je de focus op wilt leggen. Je kunt zelf kiezen hoeveel gebieden dat zijn, maar ik raad zelf aan om niet met meer dan 3 te beginnen. Stap voor stap, we kunnen niet alles tegelijk aanpakken. Maar het geeft je al wel heel veel inzicht in waar je nu mee aan de slag gaat, en waar je eventueel later mee aan de slag wilt.

In de focusgebieden die je hebt gekozen, mag je dan voor jezelf al globaal je doelen gaan bepalen. Wat wil je hierin verbeteren? Wat wil je in deze gebieden bereiken?

Succes!